search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Τεντέν: 90ά γενέθλια με δεύτερη κινηματογραφική ταινία και νέο άλμπουμ

14.01.2019 08:29
Σχέδιο του Τεντέν πουλήθηκε για 3,1 εκατομμύρια ευρώ (Video) - Media

 

O Τεντέν γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του και, προσεχώς, θα δικαιούται να έχει μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία, με πρωτοβουλία του ντουέτου Πίτερ Τζάκσον – Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά, ίσως, και ένα ανέκδοτο λεύκωμα που θα φθάσει στα βιβλιοπωλεία, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής εκδόσεων του Οίκου Casterman.

Ένα «δικαίωμα άσκησης προνομίου» υπογράφηκε στα τέλη της χρονιάς για μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία με τις περιπέτειες του Τεντέν, το οποίο δόθηκε, όπως στην πρώτη ταινία, στον Πίτερ Τζάκσον και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ», διευκρίνισε ο Μπενουά Μουσάρ, διευθυντής εκδόσεων του Οίκου.

Οι δύο άνδρες, αυτή τη φορά, θα αλλάξουν τους ρόλους τους – ο Τζάκσον που ήταν παραγωγός της πρώτης ταινίας, θα σκηνοθετήσει τη δεύτερη.

Σε συνέντευξη στον αμερικανικό ιστότοπο «Polygon», στα τέλη του 2018, ο Πίτερ Τζάκσον εξηγούσε ότι αφότου επικεντρώθηκε σε ένα σενάριο διασκευασμένο στον «Ναό του Ήλιου», τελικά είχε την ελευθερία να επιλέξει από την «ποικιλία» των ιστοριών του αεικίνητου νεαρού ρεπόρτερ, που γιορτάζει φέτος τα 90 του χρόνια.

Από εκδοτικής πλευράς, ένα πολυαναμενόμενο ανέκδοτο άλμπουμ μπορεί τελικά να φθάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

«Θα ήθελα πολύ να εκδώσω φέτος, διατηρώ ακόμη την ελπίδα να το κάνω, το ανέκδοτο “Tintin et le Thermo-Zero”. Eίναι, όντως, μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία, πολύ πιο πλήρης από το “Αλφ-Αρτ”. Η ιστορία έχει τελειώσει, το σκίτσο δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ο Μουσάρ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Τεν Τεν δεν θεωρείται και το πιο αθώο κόμιξ στην ισοτρία.

Το τεύχος «Ο Τεν Τεν στο Κονγκό» ο ίδιος ο δημιουργός του, ο Ερζέ, το έχει χαρακτηρίσει λάθος της νεότητάς του (κυκλοφόρησε σε σειρά το 1930 και ολοκληρωμένο έναν χρόνο αργότερα).

Το περιεχόμενό του θεωρείται απροκάλυπτα ρατσιστικό (κι ας έχει αποφανθεί δικαστήριο των Βρυξελλών το 2012 ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει), καθώς υπεραμύνεται της αποικιοκρατίας και της ανωτερότητας της λευκής έναντι της μαύρης φυλής.

Ακόμη και οι φιγούρες των Κονγκολέζων χρειάστηκε να ξανασχεδιαστούν από τον Ερζέ στη δεκαετία του ’40 για να γίνουν λιγότερο «ενοχλητικές».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αγγλία, «Ο Τεν Τεν στο Κονγκό» κυκλοφόρησε μόλις το 1991, με την προσθήκη κειμένου που εξηγούσε το ιδεολογικό πλαίσιο της εποχής στην οποία δημιουργήθηκε το κόμικ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:15