26/09/2020 15:09:47

Επεισόδια στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Επεισόδια στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Media

 

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, στα «λουλουδάδικα», όταν η μεγάλη διαδήλωση των εκπαιδευτικών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε στο Σύνταγμα μέσω Πανεπιστημίου και Σταδίου, έφτασε στο αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί στη συμβολή με την Ακαδημίας.

Μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον φραγμό των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με καταγγελία, από ευθεία βολή δακρυγόνου τραυματίστηκε 50χρονη εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πλάτη.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών και το «προσοντολόγιο» Γαβρόγλου, ζητώντας μαζικούς διορισμούς με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους.

Στην πορεία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και επισφαλώς εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.