search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:13
MENU CLOSE

Επεισόδια στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

14.01.2019 13:43
4682176

 

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, στα «λουλουδάδικα», όταν η μεγάλη διαδήλωση των εκπαιδευτικών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε στο Σύνταγμα μέσω Πανεπιστημίου και Σταδίου, έφτασε στο αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί στη συμβολή με την Ακαδημίας.

Μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον φραγμό των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με καταγγελία, από ευθεία βολή δακρυγόνου τραυματίστηκε 50χρονη εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πλάτη.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών και το «προσοντολόγιο» Γαβρόγλου, ζητώντας μαζικούς διορισμούς με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους.

Στην πορεία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και επισφαλώς εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12