search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:57
MENU CLOSE

Le Monde: «Ο Τσίπρας επωφελήθηκε από την αποχώρηση Καμμένου»

14.01.2019 16:15
Le Monde: «Ο Τσίπρας επωφελήθηκε από την αποχώρηση Καμμένου» - Media

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επωφελήθηκε από την αποχώρηση του «περιοριστικού» του εταίρου, Πάνου Καμμένου «για να παίξει άλλη μια παρτίδα πολιτικού πόκερ», ζητώντας κατ΄ αρχάς ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή, γράφει η γαλλική Le Monde.

H διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ο Αλέξης Τσίπρας, που διαθέτει 145 εκλεγμένους βουλευτές (από τους 300) από το κόμμα του της Αριστεράς, μπορεί να προσβλέπει σε τέσσερις βουλευτές από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο Μάνος Παπάζογλου, καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, λέει στην Le Monde: «Οι κινήσεις στο πολιτικό πόκερ του Αλέξη Τσίπρα είναι όλο και πιο ελεγχόμενες, περισσότερο από όσο ίσως πιστεύουν κάποιοι. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα περάσει, όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά η πλειοψηφία είναι αδύναμη. Για τις σημαντικές ψηφοφορίες, όπως είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βρει 180 ψήφους. Οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο και πιο πιθανές και μια νέα περίοδος αστάθειας ανοίγει για την Ελλάδα».

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα ,”ο Πάνος Καμμένος προετοιμάζεται ήδη για τις επόμενες εκλογές και δεν θα έχει συμβιβαστεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών έναντι των εθνικιστών ψηφοφόρων του. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, «απαλλάσσεται» από έναν εταίρο ιδεολογικά στον αντίποδα του κόμματός του και θέλει να προσεγγίσει την κεντροαριστερά εν όψει των μελλοντικών ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών. Την Κυριακή το βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε «τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν για την επόμενη μέρα».

«Θα πρέπει να επισφραγίσουμε την έξοδο από την κρίση με μια κοινωνική στροφή, ώστε η χώρα να μην επιστρέψει στους τρόπους του παρελθόντος, την διαφθορά, την διασπάθιση των δημοσίων πόρων», τόνισε ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε σε μια ομιλία του την Κυριακή, που έδινε την εντύπωση ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει για τα καλά ξεκινήσει, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55