search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:47
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Πολιτικά ανέντιμοι όσοι τα γύρισαν» – Μητσοτάκης: «Άθλιο θέατρο»

15.01.2019 06:33
Τσίπρας: «Πολιτικά ανέντιμοι όσοι τα γύρισαν» - Μητσοτάκης: «Άθλιο θέατρο» - Media

 

Mάχη κορυφής μεταξύ πολιτικών αρχηγών διεξήχθη την Τρίτη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία.

Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από πλευράς κυβέρνησης οι 151 θετικές ψήφοι θεωρούνται βέβαιοι, μετά και το θρίλερ με τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος τελικά διεμήνυσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια διεγράφη από το κόμμα του.

Τη συζήτηση άνοιξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και με ελεύθερη συνείδηση – αψηφώντας τις πιέσεις δηλαδή – να δώσουν καθαρή απάντηση αν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της. Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, “επιτέθηκε” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μιλάτε για αποστάτες… Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο κ. Μητσοτάκη. Γιατί ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει τη κίνηση βουλευτών που στηρίζουν τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτήν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης. Και όχι το αντίθετο. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για… «Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για “άθλιο θέατρο το οποίο έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος με τρεις στόχους: Πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον, να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του”.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο παίρνουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46