search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:30
MENU CLOSE

Νέα απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στις 17 Ιανουαρίου

15.01.2019 07:37
Νέα απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στις 17 Ιανουαρίου - Media

 

Νέες κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών και τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί.

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019), ενώ την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης θα προχωρήσει σε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00, με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11.00 π.μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως καταγγέλλουν «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Όπως διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης του νομοσχεδίου η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:30