search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Παπαντωνίου: Δεν επιχείρησα να μπλοκάρω την άρση απορρήτου λογαριασμού μου

15.01.2019 17:54
Παπαντωνίου: Δεν επιχείρησα να μπλοκάρω την άρση απορρήτου λογαριασμού μου - Media
 
Απάντηση στο νέο δικαστικό αίτημα των ανακριτικών αρχών προς την Ελβετία για παροχή στοιχείων για λογαριασμό που υποδέχτηκε τον Σεπτέμβρη του 2016 περι τα 4,6 εκατομμυρια ελβετικά φράγκα και, σύμφωνα με τις αρχές ανήκει στην Σταυρούλα Κουράκου δίνει ο συζυγός της, πρωην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου .
 
Για τον συγκεκριμένο λογαριασμό πάντως έχουν ήδη μιλήσει οι δυο κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν μόνοι τους στις αρχές πως είναι ενεργός: «Όσον αφορά τον λογαριασμό στην Τράπεζα “Hyposwiss Private Bank” στην Γενεύη, έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου», αναφέρει ο κ.Παπαντωνίου, με δελτίο Τύπου του συνηγόρου του Μιχ. Δημητρακόπουλου.
 
Ο πρώην υπουργός απαντά και στις αναφορές του αιτήματος ότι ο κ. Παπαντωνίου όχι μόνο δεν συναίνεσε στο άνοιγμα λογαριασμών του στην Γαλλία, αλλά «άσκησε και σχετικά ένδικα μέσα κατά του αιτήματος μας περί παροχής δικαστικής συνδρομής (σ.σ. στις γαλλικές αρχές), καταδεικνύοντας την πρόθεση του να μην συνεργαστεί με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές». Αναφέρει συγκεκριμένα:
 
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο. Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη, κατά τα ανωτέρω.
 
Όσο αφορά τον λογαριασμό στην Τράπεζα “Hyposwiss Private Bank” στην Γενεύη, έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου».
 
Πληροφορίες: capital.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33