search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:55
MENU CLOSE

Το ρωσικό «μυστικό όπλο» που κάνει εφιάλτη για τη δύση το Su-57

15.01.2019 18:40
Το ρωσικό «μυστικό όπλο» που κάνει εφιάλτη για τη δύση το Su-57 - Media

 

Σε γενικές γραμμές -και βάση με τα στοιχεία που υπάρχουν ως σήμερα- το μαχητικό 5ης γενιάς της Ρωσίας, το διαβόητο Su-57, παρά τους κομπασμούς της Μόσχας, φαίνεται, τουλάχιστον στα χαρτιά, υποδεέστερο των stealth μαχητικών των ΗΠΑ, F-22 και F-35.

Ωστόσο, σύμφωνα με το National Interest, η Ρωσία σκοπεύει να ισοβαθμίσει τις stealth αδυναμίες του Su-57 εξοπλίζοντάς το με ένα οπλικό σύστημα που κυριολεκτικά ανατρέπει τις ισορροπίες της κυριαρχίας των αιθέρων.

Όπως έχει διαρρεύσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Su-57 αναμένεται να εξοπλιστεί με υπερηχητικά βλήματα Kinzhal, προσαρμοσμένα στα μεγέθη του αεροσκάφους, αν και ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό.

Ένα πρόβλημα που απασχολούσε τους ειδικούς ήταν πώς τα υπερηχητικά βλήματα θα επηρέαζαν τις stealth ιδιότητες του μαχητικού, ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον έχουν βρεθεί οι τεχνικές λύσεις που θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται ότι το Kinzhal έχει ήδη δοκιμαστεί σε MiG-31K, ωστόσο, το υπερηχητικό βλήμα (που αναπτύσσει ταχύτητες δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου) ήταν σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Αν και ακόμα όλα φαίνονται να βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού, Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι σχεδόν δεδομένο ότι η Ρωσία θα ενσωματώσει το υπερηχητικό βλήμα στο Su-57, αυξάνοντας εκθετικά την ισχύ του.

Πληροφορίες: National Interest

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53