search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:39
MENU CLOSE

Κύμα κακοκαιρίας: Έως και 130 χλμ. την ώρα η ταχύτητα των ανέμων (Χάρτες)

15.01.2019 18:51
Καζακστάν: Η θάλασσα έγινε κατακόκκινη, σαν να βάφτηκε με αίμα (Video) - Media

 

Θυελλώδεις ανέμους προκαλεί το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έχει φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς σε πολλές περιοχές οι ριπές ξεπέρασαν τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Φινοκαλιά Λασιθίου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε το πρωί της Τρίτης (08:40) μέση ταχύτητα ανέμου 91,7 χλμ./ ώρα, δηλαδή 10 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου άγγιξαν τα 130 χλμ. την ώρα στην ίδια περιοχή, ταχύτητα που αποτελεί τη μέγιστη που καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην Πεντέλη σημειώθηκαν ριπές 108 χλμ./ ώρα, στην Παξιμάδα Καρύστου 106 χλμ./ ώρα και στα Ανω Λιόσια 103 χλμ./ ώρα.

Μάλιστα, οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί σε ένταση που παρουσιάζονται προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με απαγορευτικό απόπλου να έχει τεθεί σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής καιρού, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη νότια Ελλάδα, ωστόσο και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Κάποιες συννεφιές ίσως αναπτυχθούν στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:39