search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:34
MENU CLOSE

Τουσκ προς Μέι: Ακυρώστε το Brexit – Γιουνκέρ: Ο χρόνος τελειώνει

15.01.2019 20:01
Τουσκ προς Μέι: Ακυρώστε το Brexit - Γιουνκέρ: Ο χρόνος τελειώνει - Media

 

Έκκληση στη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ακυρώσει το Brexit απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την απόρριψη του σχεδίου της για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μέσω Twitter ο Τουσκ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν μια συμφωνία είναι αδύνατη και κανείς δεν επιθυμεί (έξοδο) χωρίς συμφωνία, τότε ποιος θα έχει τελικά το θάρρος να πει ποια είναι η μοναδική θετική λύση;», υπονοώντας προφανώς την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

 

Πάντως εκπρόσωπος του Τουσκ λίγο μετά το τέλος της ψηφοφορίας κάλεσε τη Βρετανία να ξεκαθαρίσε σύντομα τις προθέσεις της για τα επόμενα βήματα, τονίζοντας ότι οι «27» θα παραμείνουν ενωμένοι και υπεύθυνοι στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις αρνητικές συνέπεις του Brexit.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Ε.Ε. θα παραμείνει προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό του Brexit χωρίς συμφωνία, πιθανότητα που, όπως ανέφερε, αυξήθηκε μετά την απόρριψη του σχεδίου της Μέι από τη Βουλή.

Σε ίδιο μήκος κύματος με τον εκπρόσωπο του Τουσκ κινήθηκε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι ο χρόνος τελειώνει για τη Βρετανία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:33