24/08/2019 13:48:55

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης - Media

 

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης που είχε πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις και συμμετοχές τόσο στην τηλεόραση όσο και τον κινηματογράφο έφυγε από τη ζωή στις πέθανε στις 14 Ιανουαρίου και σε ηλικία 81 ετών

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961.

Πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο με τον θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», ενώ αργότερα ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του -και μητέρα της κόρης του- Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση τον είδαμε στον «Άγνωστο πόλεμο», έπειτα στη «Λάμψη», και τέλος στις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008).

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)

«Συνοικία το «όνειρο»» (1961)

«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)

«Εγκατάλειψη» (1965)

«Γεύση από ερώτα» (1966)

«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)

«Η ώρα της οργής» (1968)

«Το κανόνι και τ’ αηδόνι» (1968)

«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)

«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)

«Όμορφες μέρες» (1970)

«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)

«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)

«Εσχάτη προδοσία» (1971)

«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)

«Ο βάλτος» (1973)

«Παύλος Μελάς» (1973)

«Τα χρόνια της οργής» (1973)

«Γιάννης και Μαρία» (1982)

«Αδέξιος εραστής» (1984)

«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό» (1985)

«Και δειλός και τολμηρός» (1988)

«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.