search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:48
MENU CLOSE

Τι αλλάζει στην ΕΡΤ από τα τέλη Ιανουαρίου

16.01.2019 08:31
Super League: Η ΕΡΤ ετοιμάζει πρόταση σε ΠΑΟΚ, ΟΦΗ - Media

 

Στα τέλη Ιανουαρίου αρχίζει η εγκατάσταση των νέων ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ, αρχικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και στη συνέχεια στις μεγάλες περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των τεχνικών η ΕΡΤ θα είναι τις επόμενες ημέρες έτοιμη να ενεργοποιήσει τους νέους ψηφιακούς πομπούς DVB-T που έχει προμηθευτεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού και να αναβαθμίσει την εκπομπή όλων των προγραμμάτων της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΒΟΥΛΗ) σε High Definition μέσω της επίγειας πλατφόρμας της.

Το ΔΣ της εταιρείας στο μεταξύ έχει προχωρήσει στην ανανέωση της σύμβασης με τη Digea για διάστημα 2+1 συν ένας μήνας, έναντι δαπάνης 275.362 ευρώ πλέον ΦΠΑ ως τις 31 Δεκεμβρίου και 139.938 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τον Ιανουάριο του 2019.

Στο πλάνο της ενεργοποίησης του αυτόνομου πλέον ψηφιακού δικτύου της ΕΡΤ περιλαμβάνεται η εκπομπή πέντε κρατικών καναλιών στην πρώτη πλατφόρμα, δηλαδή των σημάτων ΕΡΤ 1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, Βουλή TV και του ΕΡΤ Sports, το οποίο θα αρχίσει να εκπέμπει με κανονικό πρόγραμμα από τις 26 Ιανουαρίου.

Από το τέλος Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα είναι δυνατή και η ενεργοποίηση της δεύτερης ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ που μεταφέρει τέσσερα ξενόγλωσσα τηλεοπτικά προγράμματα (ΡΙΚ, ΤV5, BBC, DW), τα οποία θα εκπέμπουν σε SD.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29