search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:30
MENU CLOSE

Ομιλία του καθηγητή του πανεπιστημίου MIT Κωνσταντίνου Δασκαλάκη για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

16.01.2019 11:25
Ομιλία του καθηγητή του πανεπιστημίου MIT Κωνσταντίνου Δασκαλάκη για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» - Media

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, βραβευμένο καθηγητή  του πανεπιστημίου MIT, την Παρασκευή  11  Ιανουαρίου, σε φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε με στόχο την ενίσχυση των σκοπών της.

Πλήθος καλεσμένων από τους χώρους του επιχειρείν, της επιστήμης,  της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έδωσαν το παρόν στο ξενοδοχείο «Hilton», προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη  με τίτλο «Πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας» και παράλληλα για να στηρίξουν το έργο του «Μαζί για το Παιδί».

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης, με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε «Απόψε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά για εμάς στην οικογένεια του «Μαζί για το Παιδί». Είναι μια βραδιά  όπου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν ταλαντούχο Έλληνα επιστήμονα που αφήνει το αποτύπωμα του στον κόσμο μας μέσα από την έρευνα και έργο του. Παράλληλα,  στο «Μαζί για το Παιδί»  στόχος μας είναι να αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία ανακουφίζοντας την καθημερινότητα των παιδιών που είναι αντιμέτωπα με την αναπηρία, την αρρώστια, την κακοποίηση και τη φτώχεια. Για το 2019 έχουμε θέσει τον πήχυ ακόμα ψηλότερα, πάντα πιστοί στο όραμα μας  να  μεγαλώσουμε την αγκαλιά μας για να χωρέσουν πολλά ακόμα παιδιά  και η καρδιά της Ένωσης να χτυπά μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας.»

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης  είπε χαρακτηριστικά,  «Ήταν μεγάλη μου τιμή και ιδιαίτερη  χαρά που ήμουν προσκεκλημένος και μπόρεσα να συντελέσω με τον τρόπο μου στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωση Μαζί για το Παιδί. Όπως ανέφερα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της χώρας».

Στη συνέχεια ο καταξιωμένος επιστήμονας τόνισε,  «Κατά την ομιλία μου αναφέρθηκα στην εξέλιξη των υπολογιστών ως επιστήμη τον τελευταίο αιώνα, μίλησα για τις τεχνολογικές επαναστάσεις που έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια, που έχουν να κάνουν με τις εφαρμογές των υπολογιστών στο διαδίκτυο και παρουσίασα ένα παράθυρο στο μέλλον προβάλλοντας  το επίπεδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η τεχνητή νοημοσύνη, τις προκλήσεις που τίθενται στο μέλλον και πως ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει με την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών.»

Να εμπνεύσω νέους ανθρώπους

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τόνισε πως ο κύριος επιστημονικός του στόχος είναι να ωθήσει νέους ανθρώπους στην γνώση και να την εξελίξουν. Συγκεκριμένα είπε, 

«Είμαι εκπαιδευτικός. Στόχος του έργου μου είναι να «καλλιεργήσει» την ανθρώπινη γνώση περαιτέρω και να εμπνεύσει τους νέους να είναι και ο ίδιοι δημιουργικοί, αλλά και να βρουν τρόπους με τους οποίους θα επηρεάσουν τον κόσμο γύρω τους. Αν στο μέλλον ακούσω πως κάποιο από τα παιδιά που επωφελούνται από τις δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»,  ακολουθήσει το δικό μου επιστημονικό πεδίο θα με έκανε πολύ χαρούμενο».

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο MIT σε εκδήλωση για τη στήριξη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο του ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Θεωρία Παιγνίων, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Βραβεία

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, και προσφάτως το βραβείο Nevanlinna από την Διεθνή Ένωση Μαθηματικών (International Mathematical Union) για εξαιρετικές συνεισφορές στα μαθηματικά θεμέλια των επιστημών πληροφορικής.

Τέσσα Αραβανή-Σαραντοπούλου, ταμίας της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Μάριος Κάσινος, Deputy CEO της Praxia Bank-μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Υβετ Κοσμετάτου,Chief Marketing & Communications Officer της Praxia Bank, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης, Μαριλένα Μηναϊδη, μέλος της Ένωσης, Έρρικα Οικονόμου, γενική γραμματέας της Ένωσης

«Υπολογιστική Πολυπλοκότητα της Ισορροπίας  Nash»

Η εργασία του «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα της Ισορροπίας Nash», με τον Paul Goldberg  και τον Χρήστο Παπαδημητρίου, απαντά σε ένα επιστημονικό ερώτημα άλυτο από την δημοσίευση του John Nash το 1950, για την οποία ο Nash βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών. Η εργασία τους εντοπίζει υπολογιστικά εμπόδια στην εφαρμοσιμότητα της ισορροπίας Nash, που υπήρξε το επίκεντρο των οικονομικών μαθηματικών μέχρι σήμερα, και δείχνει την ανάγκη για καινούριες πιο ρεαλιστικές έννοιες ισορροπίας. Για τη δουλειά τους αυτή έχουν τιμηθεί με το βραβείο Καλάι από την Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων (Game Theory Society) και το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από την διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών (Society for Industrial and Applied Mathematics).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:29