search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:41
MENU CLOSE

Πέθανε η Μαρίτσα, μία από τις τρεις «γιαγιάδες της Λέσβου»

16.01.2019 12:02
Πέθανε η Μαρίτσα, μία από τις τρεις «γιαγιάδες της Λέσβου» - Media

 

Η Μαρίτσα (Μαυραπίδη), μια από τις τρεις «θρυλικές» γιαγιάδες της Λέσβου, που έγιναν σύμβολο αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, η κηδεία της Μαρίτσας, που «έφυγε» σε ηλικία 89 ετών, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στη Σκάλα Συκαμιάς.

«Θα τη θυμόμαστε πάντα. Ηταν μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους» δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο του Βορείου Αιγαίου της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου.

Η ιστορία των τριών γιαγιάδων της Λέσβου, που ταξίδεψε στα πέρατα της Γης, έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2015, με τη φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη, από τη Μυτιλήνη.

Στην εικόνα φαίνονταν οι τρεις ηλικιωμένες γυναίκες να φροντίζουν ένα μικρό προσφυγόπουλο, την ώρα που η μητέρα του προσπαθούσε να του αλλάξει ρούχα.

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες της Λέσβου είχαν δηλώσει ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

Η Μαρίτσα είχε δώσει τη δική της περιγραφή για τη σκηνή:

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα.

Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40