search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:45
MENU CLOSE

Συγγενείς «έβαλαν χέρι» στον θησαυρό Τρικαλινού επιχειρηματία

16.01.2019 12:19
Συγγενείς «έβαλαν χέρι» στον θησαυρό Τρικαλινού επιχειρηματία - Media

 

Διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης κλοπής 4.600 λιρών γνωστού Τρικαλινού επιχειρηματία, από συγγενείς του.

Η υπόθεση είναι σχετικά παλιά, κρατάει από το 2011 και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο λόγω, του ιλιγγιώδους ποσού των 4.600 λιρών (περίπου 1.700.000 €) και της… ίντριγκας, καθώς κατηγορούνται συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, το φθινόπωρο του 2011 η σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τεσσάρων ατόμων (δυο αντρών και δυο γυναικών, ηλικίας 63, 31, 30 και 27 ετών αντίστοιχα) έπειτα από πολύμηνες έρευνες (πλέον των 6 μηνών) των αστυνομικών αρχών. Η έρευνα κατέληξε ότι πρόκειται για κλοπή τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων (4.600) λιρών Αγγλίας από οικία στην Πύλη Τρικάλων. Σύμφωνα με τις τότε επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες το διάστημα μεταξύ 7 και 28 Μαρτίου, εισήλθαν σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 65χρονου που βρίσκεται στο Δήμο Πύλης Τρικάλων και αφαίρεσαν από το υπόγειο ένα (1) πλαστικό δοχείο, που ήταν επιμελώς κρυμμένο μέσα στα ξύλα και το οποίο περιείχε 4.600 λίρες Αγγλίας, συνολικής αξίας, κατ’ εκτίμηση του παθόντα, 1.500.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 63χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές μηνός Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι την 21-03-2011, που έγινε αντιληπτή η κλοπή των λιρών, προέβη τμηματικά στην αφαίρεση των προαναφερόμενων χρυσών λιρών, την ύπαρξη των οποίων γνώριζε, λόγω συγγενικού δεσμού με τον παθόντα, ο οποίος της είχε παραχωρήσει αντικλείδι της οικίας.

Η 63χρονη, μητέρα των τριών υπολοίπων δραστών, μεγάλο τμήμα των χρημάτων που εισέπραττε από την πώληση των λιρών, κατέθετε σε κοινό λογαριασμό που τηρούσε με τα παιδιά της (30χρονος και 31χρονη).

Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: στην οικία του 27χρονου, το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, στην οικία της 63χρονης, δύο βιβλιάρια κατάθεσης τραπέζης, στα οποία εμφαίνεται κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών. Από την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν συνολικά: 753 χρυσές λίρες Αγγλίας διαφόρων ετών κοπής και το χρηματικό ποσό των 436.200 ευρώ, από τα οποία η 63χρονη ημεδαπή παρέδωσε οικιοθελώς επτακόσιες (700) χρυσές λίρες Αγγλίας και το χρηματικό ποσό των 288.900 ευρώ, σε χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών, ενώ εξακολουθεί να αναζητείται σημαντικό μέρος των κλαπέντων χρυσών λιρών.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες στη Λάρισα την Τρίτη. Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η δίκη με την έναρξη της εκδίκασης… διεκόπη καθώς ο παθών εταράχθη σφόδρα και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Θα επαναληφθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:44