search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Φόνος Αρμπέρ Μπάκο: Ο πιο άγριος στην ιστορία των φυλακών – Τον έσφαξε με 50 μαχαιριές

16.01.2019 13:29
Φόνος Αρμπέρ Μπάκο: Ο πιο άγριος στην ιστορία των φυλακών - Τον έσφαξε με 50 μαχαιριές - Media

 

Ο 34χρονος δράστης, φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον μαχαίρωσε 50 φορές, με τον ιατροδικαστή να διαπιστώνει ότι τα θανατηφόρα πλήγματα ήταν στον λαιμό.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 34χρονος στους αξιωματικούς τους Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο Αρμπέρ Μπάκο τού φερόταν απαξιωτικά, όπως αναφέρει το ethnos.gr. Το αποκορύφωμα ήταν, όπως περιέγραψε, ότι όταν έφτασε προχθές το πρωί ο Μπάκο από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό, μπήκε στο κελί του και του ζήτησε να του φτιάξει καφέ.

«Δεν άντεχα άλλο»

«H συμπεριφορά του ήταν αυταρχική και δεν άντεχα άλλο. Μου φερόταν σαν να ήμουν υπηρέτριά του. Οταν μπήκε στο κελί, μου είπε “βάλε μου τις παντόφλες και φτιάξε μου καφέ”. Φρόντισα αυτές να είναι οι τελευταίες του λέξεις. Πάντα ήθελε να κάνει κουμάντο στη φυλακή και να διατάζει» φέρεται να κατάθεσε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, πάντως, άκουσαν με επιφυλάξεις την κατάθεσή του, καθώς ακόμα τα αίτια της στυγερής δολοφονίας παραμένουν θολά. Δεν έχουν πειστεί, δηλαδή, ότι η αυταρχική συμπεριφορά του Μπάκο ήταν αυτή που όπλισε τον δράστη, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με το θύμα. Συγκεκριμένα, ανέλαβε για λογαριασμό του και επί πληρωμή να εκφοβίσει το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Ο 34χρονος, ωστόσο, αντ’ αυτού δολοφόνησε τον γνωστό δικηγόρο. Την Τρίτη ο δολοφόνος του Μπάκο οδηγήθηκε, παρουσία πάνοπλων αστυνομικών, στα δικαστήρια Πειραιά. «Πήρα το αίμα του Ζαφειρόπουλου πίσω. Τον σκότωσα» είπε κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο. Στο μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε την άμεση πρόσληψη, μέχρι τον Μάρτιο, 100 ατόμων που θα καλύψουν τα τεράστια κενά σε προσωπικό στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού.

Παράλληλα θα ενισχυθούν και τα μέτρα ασφαλείας με επιπλέον κάμερες ασφαλείας και ανιχνευτές χώρου. Τα κενά ασφαλείας είχαν αναδειχθεί και με την απόδραση δύο κρατουμένων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν δύο ληστές κατάφεραν να πηδήξουν την υψηλή μάντρα του Κορυδαλλού. Οι δυο τους συνελήφθησαν τελικά προχθές σε κρησφύγετο στο Μάτι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:05