26/05/2020 15:05:37

Βίτσας για Μαρίτσα Μαυραπίδου: Είναι η ηρωίδα της αλληλεγγύης

Βίτσας για Μαρίτσα Μαυραπίδου: Είναι η ηρωίδα της αλληλεγγύης - Media

 

Με δήλωσή του πριν από λίγο ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας αποχαιρέτησε τη «γιαγιά της αλληλεγγύης» τη Μαρίτσα Μαυραπίδου που έφυγε το πρωί της Τετάρτης από τη ζωή.

«Έφυγε από κοντά μας η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τις αξίες και τα ιδανικά που βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα» σημειώνει ο κ. Βίτσας ο οποίος προσθέτει ότι «εκείνη η φωτογραφία που φροντίζει το μικρό προσφυγόπουλο, μαζί με τις συντοπίτισσές της, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας και θα μάς υπενθυμίζει πάντα πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανθρωπιάς».

Επίσης, τονίζει ότι «η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, έγινε σύμβολο για τον ελληνικό Λαό, φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για όλους εμάς που πιστεύουμε πως συνεχίζουμε το έργο της. Η αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά της έδωσε κουράγιο και δύναμη σε πολλούς, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε στην Ευρώπη και στον κόσμο ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του ανθρωπισμού». Ο κ. Βίτσας καταλήγει λέγοντας ότι «η γλυκιά της ανάμνηση θα μάς συντροφεύει για πάντα» και εκφράζοντας «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.