search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:45
MENU CLOSE

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «τρομοκράτη» Καντέρ ζητά η Τουρκία

16.01.2019 17:29
Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «τρομοκράτη» Καντέρ ζητά η Τουρκία - Media

 

Μπλεξίματα για τον αστέρα των Νιου Γιορκ Νικς, Ενές Καντέρ, αφού οι επανειλημμένες δηλώσεις του κατά του Ταγίπ Ενρτογάν, έφεραν την αντίδραση της Άγκυρας, η οποία ζητάει την έκδοση του αθλητή του ΝΒΑ.

Με τη κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, οι Τούρκοι εισαγγελείς είναι έτοιμοι να ζητήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του «κατηγορούμενου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, οι εισαγγελείς ζητούν τη βοήθεια της Ιντερπόλ, επικαλούμενοι τους δεσμούς του αθλητή με τον εξόριστο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι μέρος του παχυλού μισθού που λαμβάνει από το ΝΒΑ πηγαίνει κατευθείαν στο κίνημα του Γκιουλέν ως οικονομική στήριξη.

«Δεν έχω καν κλήση για παράνομη στάθμευση στις ΗΠΑ», σχολίασε ο Καντέρ στο άκουσμα της είδησης και πρόσθεσε: «Να καταλάβει ο κόσμος πώς ένας δικτάτορας καταστρέφει την Τουρκία – άνθρωποι σκοτώθηκαν, χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν άδικα και αμέτρητες ζωές έχουν καταστραφεί. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».

Άξιο αναφοράς ότι το διαβατήριο του Ενές Καντέρ έχει ανακληθεί από το 2017.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:44