search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:21
MENU CLOSE

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για… fake news

16.01.2019 18:05
Φρίκη στο Αφγανιστάν - Δολοφόνησαν εννιά άστεγους! - Media
 
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ετοιμάζουν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία θα ισχυρίζονται ότι η ρωσική πλευρά προωθεί μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» από τη Συρία και το Ιράκ στο Αφγανιστάν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνονται πληροφορίες για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης περί δήθεν «συνδρομής» του «Ισλαμικού Κράτους» εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία αποσκοπεί στο να δυσφημίσει την πολιτική της Ρωσίας στο Αφγανιστάν.
 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο στόχος μια παρόμοιας εκστρατείας παραπληροφόρησης είναι προφανής: κατ αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τις αποτυχίες της δικής της εκστρατείας στο Αφγανιστάν. Παράλληλα εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι επανειλημμένα έχει επισημανθεί η «απροκάλυπτη αδράνεια» που επέδειξε η αμερικανική πλευρά και η νατοϊκή διοίκηση, στο ζήτημα των πτήσεων μη επανδρωμένων ελικοπτέρων που εντοπίσθηκαν στο Αφγανιστάν, τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό και εφόδια στους τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:20