search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:46
MENU CLOSE

«Εφτάψυχη» η Τερέζα Μέι – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής

16.01.2019 19:23
Τερέζα Μέι: Η αντίδρασή της όταν ο Τζόνσον απώλεσε την πλειοψηφία (Photo) - Media

 

Με διαφορά μόλις 19 ψήφων (325 κατά της πρότασης μομφής έναντι 306 υπέρ) στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι διασώθηκε μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες σε βάρος της κυβέρνησής της ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα επαφές με τους ηγέτες των κομμάτων, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσει ομαλά το Brexit.

Απαντώντας στο κάλεσμα της Μέι, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε διάλογο, αν δεν απορριφθεί εξ αρχής το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής των Φιλελευθέρων, σερ Εντ Ντέιβι, ο οποίος ζήτησε να αποκλειστεί το Brexit χωρίς συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του σκωτσέζικου SNP Ίαν Μπλάκφορντ έθεσε ως όρο για συμμετοχή στο διάλογο την επέκταση του άρθρου 50 και να αποδεχθεί το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43