29/01/2020 00:34:23

Μπαράζ ελέγχων για το κάπνισμα σε καταστήματα στην Πάτρα

Μπαράζ ελέγχων για το κάπνισμα σε καταστήματα στην Πάτρα - Media

 

«Σαρώνει» κλιμάκιο ελέγχου για το κάπνισμα στο εσωτερικό των καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Πάτρας και στην περιοχή του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το tempo24.news που επικαλείται πληροφορίες, κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο άτομα, μπαίνει στις επιχειρήσεις και ελέγχει αν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος.

Στη Ρήγα Φεραίου, εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα, ενώ οι έλεγχοι επεκτείνονται και σε άλλα σημεία του κέντρου, ενώ έλεγχοι γίνονται και στα καταστήματα εστίασης στην περιοχή του ΤΕΙ.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες είχαν λάβει τα μέτρα τους και έχουν μαζέψει τα τασάκια. Οι επιχειρηματίες διατηρούν βάσει νόμου το βιβλίο καπνίσματος, στο οποίο οι ελεγκτές σημειώνουν τη σχετική αναφορά τους.

Η νομοθεσία επιβάλλει πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ στον καπνιστή, ενώ σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των καταστημάτων που ανέχεται την παραβίαση της νομοθεσίας, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.