search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:04
MENU CLOSE

Πληρωμένες οι δημοσκοπήσεις υπέρ του Τραμπ, παραδέχθηκε ο πρώην δικηγόρος του

17.01.2019 17:18
Πληρωμένες οι δημοσκοπήσεις υπέρ του Τραμπ, παραδέχθηκε ο πρώην δικηγόρος του - Media

 

Με δόλιο τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να πάρει τις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με τον Μάικλ Κοέν, ο οποίος δήλωσε ότι είχε εντολή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μεσολαβήσει ώστε να γίνει νόθευση των δημοσκοπήσεων!

Μετανιωμένος για την «τυφλή εμπιστοσύνη» που έδειχνε στον πελάτη του, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδας Wall Street Journal, ο Μάικλ Κοέν, που παραδέχθηκε ότι πλήρωσε μια εταιρεία τεχνολογίας για να νοθεύσει τα αποτελέσματα διαδικτυακών δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές.

Με ανάρτησή του στο Twitter o Μάικλ Κόεν αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που υποστηρίζει ότι η εταιρεία έλαβε 50.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Ποια ήταν η θέση του; «Όσο για το άρθρο της WSJ σχετικά με τη νόθευση δημοσκοπήσεων, αυτό που έκανα έγινε υπό τις οδηγίες και για αποκλειστικό όφελος του Ντόναλντ Τραμπ. Ειλικρινά μετανιώνω για την τυφλή εμπιστοσύνη μου σε έναν άνθρωπο που δεν την άξιζε».

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση τριών ετών για παραβίαση χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και για άλλες κατηγορίες. Ο επικεφαλής της εταιρείας, από την άλλη, Τζον Γκότζερ, είπε στην εφημερίδα ότι ο Κόεν του κατέβαλε σε μετρητά ένα ποσό μεταξύ 12-13.000 δολαρίων στις αρχές του 2015. Τα χρήματα αυτά ήταν μόνο ένα μέρος από το συνολικό ποσό των 50.000 δολαρίων που έπρεπε να λάβει επειδή βοήθησε το δικηγόρο του Τραμπ να νοθεύσει τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις υπέρ του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.

Ο Γκότζερ υποστηρίζει ότι δεν έλαβε ποτέ τα υπόλοιπα χρήματα, ωστόσο ο Κόεν, στις αρχές του 2017, έλαβε αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων από τον Τραμπ και την εταιρεία του για τη δουλειά που έκανε, σύμφωνα με ένα κυβερνητικό έγγραφο.

Ο νυν δικηγόρος του Τραμπ, ο Ρούντι Τζουλιάνι, σχολίασε ότι η πληρωμή των 50.000 δολαρίων στον Κόεν αποδεικνύει ότι ο πρώην νομικός σύμβουλος του Τραμπ ήταν «εντελώς αναξιόπιστος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18