28/05/2020 08:52:17

Απορρίπτει η Ντάουνινγκ Στριτ νέο δημοψήφισμα για το Brexit, λόγω... χρόνου

Brexit: Προχωρούμε κανονικά στην ψηφοφορία της Τρίτης, λέει η Μέι - Media
 
Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα χρόνο για να διοργανωθεί, σύμφωνα με την επίσημη κατευθυντήρια γραμμή της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε σήμερα στους βουλευτές, τόνισε μια πηγή στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
 
Νωρίτερα, μια εκπρόσωπος της Μέι ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι ένα μονοσέλιδο έγγραφο παρουσιάστηκε σε βουλευτές κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την εξεύρεση του επόμενου βήματος για το Brexit.
 
«Για να τροφοδοτήσουμε τις συζητήσεις, ένα πολύ σύντομο έγγραφο καθόρισε λεπτομερώς τον αριθμό των μηνών που θα χρειαζόντουσαν, αυτό ήταν μόνο ενδεικτικό και η θέση μας φυσικά είναι ότι δεν θα διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα», ανέφερε η πηγή.
 
Η βρετανίδα πρωθυπουργός διεξάγει σήμερα συναντήσεις με βουλευτές όλων των κομμάτων μια προσπάθεια εξεύρεσης διεξόδου για τον τρόπο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μετά την συντριπτική ήττα που συνάντησε το σχέδιο που έφερε στο βρετανικό κοινοβούλιο.
 
Παρά το γεγονός ότι η Μέι έχει επανειλλημένα απορρίψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ μιας δεύτερης ψηφοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.