search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:17
MENU CLOSE

Υπερπτήση τουρκικών F-16 στα Δωδεκάνησα

18.01.2019 10:39
Το αστείο της Κοσιώνη όταν συνδέθηκε με το εκλογικό κέντρο του Κ.Μπακογιάννη - Media

 

Στη στρατηγική της τεχνητής έντασης που καλλιεργεί στο Αιγαίο επιμένει η Άγκυρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr ένα λεπτό μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών μαχητικών, παραβίασε το FIR Αθηνών χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο νότια της Σάμου, και στη συνέχεια πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Κουνέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διαδικασία της αναχαίτισης τους, από τα αεροσκάφη επιφυλακής της 340 Μοίρας “Αλεπού” που επιχειρεί από την 115 ΠΜ στη Σούδα, σημειώθηκε και μια εμπλοκή.

Η νήσος Κουνέλι ή Κουνελονήσι είναι μια από τις 6 βραχονησίδες που περιβάλλουν το ακριτικό Αγαθονήσι, το οποίο βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας.

Συγκεκριμένα το μικρό νησί είχε γίνει γνωστό στο πανελλήνιο και πάλι μέσω τουρκικών παραβιάσεων, όταν το Φεβρουάριο του 2016 είχε μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των Τούρκων που έκαναν υπερπτήσεις με αεροσκάφη και ελικόπτερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16