search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:43
MENU CLOSE

Αλληλέγγυα στη Ελλάδα η Γαλλίδα υποψηφία πρόεδρος των Πρασίνων

17.02.2012 14:55
Αλληλέγγυα στη Ελλάδα η Γαλλίδα υποψηφία πρόεδρος των Πρασίνων - Media

Τη συμπαράσταση της στον Ελληνικό λαό εξέφρασε από την Αθήνα η ευρωβουλευτής και υποψήφια των Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εβά Ζολί.

Τη συμπαράσταση της στον Ελληνικό λαό εξέφρασε από την Αθήνα η ευρωβουλευτής και υποψήφια των Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εβά Ζολί.

Η Ζολί παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα ζητώντας την υπογραφή της «Συνθήκης της Αθήνας» που θα επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει σαφή θέση μέσα στην ΕΕ και ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα.

«Η παρουσία μου εδώ, είναι μια μαρτυρία για την Ευρώπη, την οποία θέλουμε να οικοδομηθεί μαζί με την Ελλάδα», είπε, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κοιτάξει το μέλλον, να κάνει επενδύσεις για μια βιώσιμη κοινωνία και αειφόρο ανάπτυξη.

Η Γαλλίδα υποψήφια υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη για «να μπει τέλος στις υπερφιλελεύθερες δυνάμεις που κυβερνούν» και στα «ψεύτικα χαμόγελα των Μέρκελ και Σαρκοζί».

Κάλεσε την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ελλάδας, ως σύνορα της Ευρώπης, ώστε να μειωθούν άμεσα οι δαπάνες για την Αμυνα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει τέλος στις επαχθείς αμυντικές συμβάσεις της Ελλάδας με ευρωπαϊκές χώρες.

Την συνέντευξη έδωσε από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και τον Γιάννη Παρασκευόπουλο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15