search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Σέρρες: Άλλαξαν πολιούχο για να… μην χάσουν οι μαθητές την αργία

18.01.2019 11:58
Θεσσαλονίκη: Μαθητές έκαναν ληστείες για να «νιώθουν σπουδαίοι στο σχολείο» - Media

 

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή τα σχολεία στη Νιγρίτα Σερρών, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αποκηρύξει για το 2019 (!) τον πολιούχο Αγιο Γεώργιο και να συνταχθεί με τον Αγιο Αθανάσιο.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η δημοτική αρχή Βισαλτίας Σερρών αποδείχθηκε απίστευτα προσαρμοστική και ευέλικτη σε ό,τι αφορά τον πολιούχο της Νιγρίτας.

Η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες: τον Αγιο Γεώργιο και τον Αγιο Αθανάσιο. Πολιούχος είναι ο Αγιος Γεώργιος, αλλά φέτος (που είναι και προεκλογική χρονιά) η 23η Απριλίου είναι Μεγάλη Τρίτη, που τα σχολεία θα είναι –έτσι κι αλλιώς– κλειστά. Επομένως, για να μη χαλάσει τις καρδιές των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών, αποφάσισε να ορίσει ως πολιούχο της πόλης για το 2019 τον Αγιο Αθανάσιο. Ετσι, ανήμερα του «πολιούχου 2019» Αγίου Αθανασίου, όλα τα σχολεία στη Νιγρίτα θα είναι κλειστά.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Νιγρίτα «αναγκάζεται» να αλλάξει πολιούχο λόγω του Πάσχα και της ημέρας που «πέφτει» ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου. «Εχει συμβεί και κατά το παρελθόν. Οποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη», είπε στον «Ε.Τ.» κάτοικος της περιοχής, ο οποίος αναρωτήθηκε με σκωπτικό τρόπο: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αλλαγή. Δηλαδή, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές θα πλημμυρίσουν την εκκλησία, ενώ του Αγίου Γεωργίου δεν θα μπορούσαν λόγω διακοπών Πάσχα;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28