search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:57
MENU CLOSE

Ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Δανέλλης: Συνυπέγραψε ερώτηση με έξι βουλευτές του κόμματος

18.01.2019 14:22
Δανέλλης για Καμμένο: Δεν απαντώ στον ξεπεσμό ύβρεων (Video)  - Media

 

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη, ύστερα από την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αλλά πάντως, για την ώρα, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς ότι ο Σπύρος Δανέλλης κατέθεσε κοινή ερώτηση με έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Το κείμενο υπογράφουν οι Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκος Ηγουμενίδη, Εμμανουήλ Θραψανιώτη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Αντώνης Μπαλωμενάκη και Σπύρο Δανέλλη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτησή τους ότι το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας που προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και από τη Συνθήκη λειτουργίας της ΕΕ, καθώς και ότι στη χώρα μας επί τέσσερις περίπου δεκαετίες η εφαρμογή του αποτέλεσε πεδίο προεκλογικών υποσχέσεων και εξαγγελιών σε βάρος των κατοίκων της νησιωτικής χώρας.

Ακόμη, υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευση της απέναντι στους νησιώτες εφαρμόζοντας πιλοτικά και θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο που απαντά στις ανάγκες των νησιωτών και στις ανάγκες για ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Αναφερόμενοι στην ανάγκη επέκτασης του μέτρου στην Κρήτη, τόνισαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Κρήτη από ένα θεσμό που θωρακίζει αποτελεσματικά τους πολίτες της, και ότι η καθολική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλη τη Νησιωτική Ελλάδα δεν μπορεί να εξαιρεί την Κρήτη, κάνοντας ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό αν θα επεκταθεί εντός του έτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:57