search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:20
MENU CLOSE

Brexit: Αυξάνονται οι πιθανότητες η Μέι να μην παρουσιάσει αλλαγές στη συμφωνία

18.01.2019 16:05
Brexit: «Συνωμοσίες» βουλευτών φοβάται η Μέι  - Media

 

Με αρκετά μέλη του υπουργικού της συμβουλίου συναντάται στην Ντάουνινγκ Στριτ η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ δεν προγραμματίζονται περαιτέρω συνομιλίες σήμερα με μέλη του κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των διακομματικών συνομιλιών που ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής του Εργατικού Κόμματος, με στόχο να βρεθεί συναίνεση σε ένα σχέδιο εξόδου από την ΕΕ.

Οι συναντήσεις με τους υπουργούς γίνονται κατ΄ιδίαν και σε μικρές ομάδες και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τ. Μέι το θέμα των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των διακομματικών συνομιλιών, αυξάνονται οι πιθανότητες τη Δευτέρα η Τ. Μέι να μην παρουσιάσει αλλαγές στην συμφωνία της ενώπιον του κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Τ. Μέι έχει μιλήσει στην Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ και στον Ολλανδό ομόλογό της, Μαρκ Ρούτε, ενώ σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από δικό της αίτημα.

Δημοσιεύματα στον τύπο, υποστηρίζουν ότι στελέχη της κυβέρνησης έχουν ειδοποιηθεί να προετοιμάσουν έκτακτα σχέδια για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών, αν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:20