search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Bloomberg: Τελευταία ευκαιρία του Τσίπρα οι Πρέσπες, για να ξεχαστεί η αποτυχία στην οικονομία

18.01.2019 16:20
Bloomberg: Τελευταία ευκαιρία του Τσίπρα οι Πρέσπες, για να ξεχαστεί η αποτυχία στην οικονομία - Media

 

Ακόμη μια ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας, έχει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, να περάσει πρώτα η Συμφωνία την Πρεσπών.

Στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση (στο Open), ο Πρωθυπουργός υποστήριζε ότι η οικονομία είναι το μεγάλο ατού της κυβέρνησής του, κάτι όμως που φαίνεται να μη βρίσκει σύμφωνο το οικονομικό πρακτορείο, που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα τα διορθώσουν οι καλύτεροι γνώστες της οικονομίας και πιο ικανοί διάδοχοί του Τσίπρα».

Μάλιστα συνέχισε με αιχμηρό σχολιασμό: «Οι Έλληνες δεν θα θυμούνται τη θητεία του Τσίπρα ως περίοδο ανάκαμψης. Ο Τσίπρας αγκάλιασε τις πολιτικές λιτότητας και υπονόμευσε τις ευκαιρίες εκλογής των αριστερών κομμάτων παντού, κάνοντάς τους να φαίνονται ανεπαρκείς και ανίκανοι να εφαρμόζουν τις απόψεις τους στην πράξη».

Όπως εξηγεί, «η Ελλάδα μπορεί να βγήκε από τα προγράμματα διάσωσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διασώθηκε. Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα (19%, το υψηλότερο στην ΕΕ) αν και έχει μειωθεί από το 26% που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομική ανάπτυξη του 2% δεν είναι αρκετή για να επιστρέψει την χώρα στην κανονικότητα.

Ωστόσο, το κείμενο καταλήγει αναγνωρίζοντας «το πολιτικό ταλέντο του πρωθυπουργού, το οποίο ακονίστηκε από σκληρότερες μάχες από αυτές που αντιμετώπισαν οι περισσότεροι σύγχρονοι δυτικοί ηγέτες, μπορεί παρόλα αυτά, να τον μετατρέψει σε ιστορική φιγούρα. Η ψηφοφορία για τη συμφωνία της ΠΓΔΜ θα δείξει αν αυτό μπορεί να συμβεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37