30/09/2020 06:30:28

«Φέρτε μας τους τρομοκράτες» - Πιέζει την Ελλάδα η Άγκυρα για την έκδοση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών

«Φέρτε μας τους τρομοκράτες» - Πιέζει την Ελλάδα η Άγκυρα για την έκδοση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών - Media

 

Μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, η Άγκυρα επιμένει και πιέζει την Ελλάδα για να προχωρήσει στην έκδοση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών.

«Θέλουμε την έκδοση των τρομοκρατών η οποία απαιτείται από τον δικαστικό τουρκικό μηχανισμό » δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, σχολιάζοντας πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να προσπαθεί κρυφά να τους μεταφέρει σε τρίτες χώρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ahaber, ο Τούρκος υπουργός είναι αμείλικτος και όπως λέει: «Θα κυνηγήσουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρκική Δημοκρατία».

Θυμίζουμε πως οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως είναι πραξικοπηματίες και -παρά το γεγονός ότι τους χορηγήθηκε άσυλο- επιμένει στην έκδοσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.