search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24
MENU CLOSE

Σ. Θεοδωράκης: Δεν στηρίζουμε τον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της Ελλάδας

18.01.2019 18:01
Σ. Θεοδωράκης: Δεν στηρίζουμε τον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της Ελλάδας - Media
 
Πιστεύουμε στην κατά συνείδηση ψήφο, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Alpha. Χαρακτήρισε λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα δεν έχει τρεις, αλλά μια γραμμή: «Στηρίζουμε λύση στα βόρεια σύνορα γιατί ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά».
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης. Το βασικό όμως τώρα δεν είναι το άχτι μου απέναντι στον πρωθυπουργό αλλά το συμφέρον της χώρας».
 
Επίσης, άφησε αιχμές για τον Σπύρο Δανέλλη, λέγοντας ότι «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει, στηρίζει από’ δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση».
 
Όσον αφορά στη στάση του Ποταμιού για τη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε ότι «αν άφηναν σε όλα τα κόμματα ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία, πιστέψτε με, θα είχαν όλοι περισσότερες από μία γραμμές. Εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Όπως είναι οι παρέες διχασμένες για την Συμφωνία έτσι συμβαίνει και στα κόμματα».
 
Υπογράμμισε, δε, ότι «το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία».
 
Εκτίμησε ότι υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία 30-40% που θέλει να τελειώσουμε με το πρόβλημα αλλά δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτόν τον κεντρώο κόσμο θέλω να τον εκφράσω», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις ευρωεκλογές και θέλει να κατέβει αυτόνομα και στις εθνικές εκλογές. Δεν μου αρέσουν οι αρχηγοί που είναι στυλωμένοι στα πόδια τους και ενώ καταψηφίζονται επιμένουν, είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν η ψήφος είναι αρνητική θα πάω σπίτι μου».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24