29/11/2020 21:42:05

Σε «γραμμή» ΝΔ και οι ΑΝΕΛ: Χωρίς έγκριση από την επιτροπή η Συμφωνία δεν μπορεί να πάει στην Ολομέλεια

Σε «γραμμή» ΝΔ και οι ΑΝΕΛ: Χωρίς έγκριση από την επιτροπή η Συμφωνία δεν μπορεί να πάει στην Ολομέλεια  - Media

 

Σε «γραμμή» ΝΔ κινήθηκε ο Νίκος Μαυραγάνης των ΑΝΕΛ, όσον αφορά στο ζήτημα της συζήτησης και ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι αν η Σύμφωνια δεν λάβει τη θετική ψήφο της αρμόδιας επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, τότε ακυρώνεται και δεν μπορεί να συνεχίσει στο τελικό στάδιο της Ολομέλειας.

Ο ίδιος επικαλείται, μάλιστα, το άρθρο 71 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο νομοθετική εξουσία εχουν και οι επιτροπές της Βουλής, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι άλλη ερμηνεία αναφέρει ότι ο ρόλος των επιτροπών είναι συμβουλευτικός.

Ο κ. Μαυραγάνης, μάλιστα, χαρακτήρισε ως «πραξικόπημα» ενδεχόμενη απόπειρα της κυβερνησης να εισάγει στην Ολομέλεια τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την θετική έγκριση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιτροπές της Βουλής στελεχώνονται με βάση την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ των 145 δεν έχει την πλειοψηφία των μελών των επιτροπών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.