search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:56
MENU CLOSE

Πόλο: Το σήκωσε και αυτό ο Ολυμπιακός

19.01.2019 15:02
Σοκ στο ελληνικό πόλο - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Αλέξης Σταϊκόπουλος  - Media

 

Η Βουλιαγμένη δεν τον άφησε να πάρει ανάσα για το μεγαλύτερο μέρος του τελικού. Στο τέλος, όμως, η ποιότητα του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά και του έδωσε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. 

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 6-4 της Βουλιαγμένης στο Final-4 που διεξήχθη στο Καρπενήσι και σήκωσαν το 20ό Κύπελλο της ιστορίας τους, παίρνοντας εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πριν δύο χρόνια. 

ΜVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Γούνας, ο οποίος πέτυχε τα γκολ της νίκης για τους ερυθρόλευκους. 

Δυναμικά ξεκίνησε το ματς η Βουλιαγμένη, που αιφνιδίασε τους πρωταθλητές Ευρώπης και προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Καλογερόπουλου και Μπάσιτς. 

Ο Μουρίκης μείωσε σε 2-1 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως και πάλι η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Τίγκα σε επίθεση με παίκτη παραπάνω. 

Η ευστοχία των δύο ομάδων σταμάτησε στο 3-2. Ο Γεννηδουνιάς σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε ο Μπούχα, με το σκορ να μένει σταθερό μέχρι και το ημίχρονο. 

Και αυτό γιατί το δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, με τον Ολυμπιακό να έχει τραγικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (1/6 στο ημίχρονο). 

Λίγο μετά το πέρας του τετραλέπτου στην τρίτη περίοδο ο Μυλωνάκης σταμάτησε την επιθετική δυστοκία των δύο ομάδων, ισοφαρίζοντας σε 3-3 για τον Ολυμπιακό. 

Από κει και πέρα, οι πρωταθλητές Ευρώπης πάτησαν γκάζι και πήραν για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ με γκολ του Γεννηδουνιά στην κόντρα (3-4). 

Η Βουλιαγμένη είχε και πάλι απάντηση, με τον Γκιουβέτση να ισοφαρίζει (4-4) στον παίκτη παραπάνω, όμως δύο γκολ του Γούνα (ένα σουτ και ένα πέναλτι) καθήλωσαν τους αντιπάλους και έδωσαν στον Ολυμπιακό τη νίκη και το Κύπελλο. 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3 
ΝΟ Βουλιαγμένη (Χρβόγιε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Στάμελος, Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Δήμου Π. 

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κάκαρης, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ.

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52