search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:31
MENU CLOSE

«Κίτρινα γιλέκα»: Νέες συγκρούσεις με την αστυνομία – Δακρυγόνα και ρίψεις νερού στους διαδηλωτές

19.01.2019 16:38
«Κίτρινα γιλέκα»: Νέες συγκρούσεις με την αστυνομία – Δακρυγόνα και ρίψεις νερού στους διαδηλωτές - Media

 

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή περίπου 7.000 ανθρώπων, στο Παρίσι, στο 10ο κατά σειρά Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στη συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού.

Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες, μπουκάλια και πέτρες και η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού υπό πίεση και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσει.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της αστυνομίας, γύρω στο απόγευμα, περίπου 7.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι και 27.000 συνολικά στη Γαλλία. Την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο ο αριθμός τους ανερχόταν σε 32.000.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε, επίσης, ότι ταραχές σημειώθηκαν στη Μασσαλία, ενώ κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

«Μακρόν, παραιτήσου!» φώναζαν πολλοί διαδηλωτές.

Άλλοι μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα και κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, από τις 17 Νοεμβρίου, στην πλειονότητά τους σε δυστυχήματα, όταν οι διαδηλωτές έκλειναν τους δρόμους. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (διαδηλωτές ή αστυνομικοί).

Όπως το περασμένο Σάββατο, περίπου 80.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30