search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:16
MENU CLOSE

Ενθουσιασμένος ο Τραμπ μετά τη συνάντηση που είχε για πυρηνικά όπλα και πυραύλους

19.01.2019 16:52
Ενθουσιασμένος ο Τραμπ μετά τη συνάντηση που είχε για πυρηνικά όπλα και πυραύλους - Media

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε χαρούμενος μετά την «απίστευτη» όπως τη χαρακτήρισε συνάντηση που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Τσολ, τον απεσταλμένο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν για το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας του.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε μετά τις συνομιλίες των δύο χθες Παρασκευή ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα έχει μια δεύτερη συνάντηση, αυτή την φορά με τον ίδιο τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά ότι θα διατηρηθούν οι οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

«Ήταν μια απίθανη συνάντηση. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε κάποια στιγμή, πιθανόν στο τέλος Φεβρουαρίου. Επιλέξαμε μια χώρα (συνάντησης) αλλά θα ανακοινώσουμε ποιά θα είναι αυτή στο μέλλον. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανυπομονεί και εγώ το ίδιο. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, η οποία δεν αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το Reuters, η χώρα αυτή πιθανόν να είναι το Βιετνάμ.

Παρά τα θετικά σχόλιά του πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια ένδειξη ότι μειώθηκαν οι διαφωνίες των δύο χωρών ως προς το αμερικανικό αίτημα να εγκαταλείψει η Βόρεια Κορέα το πυρηνικό της πρόγραμμα που απελεί τις ΗΠΑ και το βορειοκορεατικό αίτημα για άρση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ. Η πρώτη συνάντηση κατέληξε με μια αόριστη δέσμευση του Κιμ Γιονγκ Ουν να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30