search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Μείωση και της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ

19.01.2019 17:05
Μητσοτάκης: Μείωση και της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ - Media

 

Φοροελαφρύνσεις υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του αγροκτηνοτροφικού τομέα απ’ όλη την Κρήτη, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού.

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με δεδομένη όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, την ασφυκτική φορολογία. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφουγκράστηκε όλα τα προβλήματα των παραγωγών (μεταφορικό ισοδύναμο, κόκκινα δάνεια) και ακολούθως ξεκαθάρισε ότι:

«Αποτελεί δέσμευση ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στην έκταση που θα επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση, αλλά είναι μη διαπραγματεύσιμο ότι θα προχωρήσουμε κατά 30% μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε βάθος διετίας ενώ φιλοδοξώ ο κατώτερος φορολογικός συντελεστής να πάει στο 9% για τα εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ που έλαβε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα των εκπροσώπων των παραγωγών, ζήτησε ο πρωτογενής τομέας να στηριχθεί στα συνεργατικά σχήματα, χωρίς τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, ενώ διευκρίνισε ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα σε όσους κάνουν πράξη τις συνεργασίες.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μόνη της Παναγίας Καλυβιανής, ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια του νησιού, την οποία είχε επισκεφθεί πριν πολλά χρόνια με τη μητέρα του, όπως είπε,

Ο πρόεδρος της Ν.Δ επισκέφθηκε επίσης την περιοχή Ασήμι και αμέσως μετά τον Πύργο, ενώ το απόγευμα συνέχισε την περιοδεία του στο ορεινό Ρέθυμνο.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:00