search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49
MENU CLOSE

Ανακοίνωση – «απάντηση» της ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της στο συλλαλητήριο

20.01.2019 06:56
Ανακοίνωση - «απάντηση» της ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της στο συλλαλητήριο - Media

 

Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση «απάντησε» η ΕΛ.ΑΣ. στα επικριτικά σχόλια αναφορικά με τη στάση της στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα και τις κατηγορίες περί «εκτεταμένης χρήσης χημικών». 

«Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου», αναφέρει. «Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών», επισημαίνει.

«Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Τα επεισόδια

Η ένταση στο Σύνταγμα ξεκίνησε λίγη ώρα μετά την έναρξη των ομιλιών, όταν ομάδα διαδηλωτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις πάνω από τον άγνωστο Στρατιώτη, ενώ οι ομιλίες βρίσκονταν σε εξέλιξη. 

Διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες και μπογιές σε βάρος των αστυνομικών που «ανταπάντησαν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 25 αστυνομικοί, ενώ επισήμως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κάνει αναφορές για τραυματισμένους πολίτες. 

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρθηκε στον Ερυθρό ο φωτορεπόρτερ που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ακραίους και ακόμη τρία άτομα, και στο νοσοκομείο Σωτηρία τρεις διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν επτά άτομα και έγιναν πέντε προσαγωγές. 

Στον Ερυθρό τραυματίας από μαχαίρι

Πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία αναφέρουν πως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός άνδρας τραυματισμένος από μαχαίρι στο μηρό. 

Δέχτηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ασκληπιού από αγνώστους ενώ περνούσε με τη μοτοσικλέτα του, την οποία στη συνέχεια έκαψαν. 

Από την ΕΛ.ΑΣ. γίνεται λόγος μόνο για καμμένο όχημα με κρατικές πινακίδες στην οδό Σόλωνος. 

Για τη συμμετοχή 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστνομική Διεύθυνση Αττικής στο συλλαλητήριο συμμετείχαν 60.000 διαδηλωτές. 

Ειδικότερα, «αφίχθησαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, 71 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και δύο από την Κρήτη», αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΓΑΔΑ.

Οι διοργανωτές ωστόσο υποστηρίζουν πως πέρασαν τα διόδια 3.000 πούλμαν και κάνουν λόγο για 600.000 διαδηλωτές. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49