search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:47
MENU CLOSE

Βουλή: Κόντρα Βούτση – ΝΔ για τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

21.01.2019 12:12
Κατατέθηκε στη Βουλή το πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ - Media

 

Νέο γύρο αντιπαράθεσης στο Κοινοβούλιο προκάλεσε η απόφαση του προέδρου Νίκου Βούτση να ορίσει ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλλη στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και εθνικής άμυνας διαμορφώνοντας θετική πλειοψηφία για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρας, κατήγγειλε το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς την κοινοβουλευτική εκτροπή.

«Η ΝΔ ανέδειξε στην Διάσκεψη των Προέδρων το θέμα της τοποθέτησης του Σπύρου Δανέλλη στην επιτροπή με απόφαση του Προέδρου της Βουλής. Θεωρούμε πως ενόψει της κρίσιμης απόφασης δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες που εγείρουν ερωτηματικά και πιθανές σκοπιμότητες. Επιμένουμε ότι για τις κενές θέσεις της επιτροπής πρέπει να γίνεται κλήρωση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση του προέδρου σχετικά με το θέμα συνιστά εκτροπή».

Η ίδιος κάλεσε τον Ν. Βούτση να αποσύρει την απόφασή του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις και τον κίνδυνο εκτροπής του χρονοδιαγράμματος, ο ΠτΒ υπαναχώρησε της αρχικής του θέσης και συμφώνησε να γίνει κλήρωση για τους ανεξάρτητους βουλευτές που θα συμμετάσχουν την επιτροπή και όχι ορισμός.

Μάλιστα, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και για μέλη της επιτροπής κληρώθηκαν οι Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς.

Η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας

Δύο ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας και δύο ημέρες στην Ολομέλεια θα διαρκέσει η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη, με συνεδριάσεις που θα ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 02:00 τα ξημερώματα.

Φημολογία για μομφή κατά Βούτση

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα η φημολογία περί ενδεχόμενης πρότασης μομφής κατά του κ. Βούτση, ωστόσο, αναμένονται εξελίξεις μετά την διαφαινόμενη αλλαγή στάσης του Προέδρου της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:47