search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:46
MENU CLOSE

Reuters: Πέφτουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

21.01.2019 13:38
Reuters: Πέφτουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - Media
 
Θετικό κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα φαίνεται ότι διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές, καθώς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αποδόσείς τους καταγράφουν πτωτικές τάσεις.
 
Συγκεκριμένα, μετά και την τελευταία έκθεση της Standard & Poor’s, οι αποδόσεις υποχώρησαν σε νέο χαμηλό μηνός, στο 4,155%. Ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε αργά την Παρασκευή την αξιολόγησή του για το αξιόχρεο της Ελλάδας σε «B+/B» με θετική προοπτική, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να αναβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας τους επόμενους 12 μήνες.
 
Παράλληλα, μειώθηκαν και οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων. Η μείωση αποδίδεται στις ενδείξεις για οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον και τις ανησυχίες για το Brexit. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές στρέφονται στα «ασφαλή καταφύγια», όπως γερμανικά bunds. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων σημείωσαν νωρίτερα πτώση στο 0,25%, από το υψηλό μηνός του 0,276% στο οποίο ανήλθαν την Παρασκευή.
 
Πληροφορίες: Reuters
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:46