search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Όταν ο Σ. Θεοδωράκης «προέβλεψε» τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού

21.01.2019 13:57
Όταν ο Σ. Θεοδωράκης «προέβλεψε» τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού - Media

 

Οι αποχωρήσεις των Γιώργου Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανού έβαλαν τέλος στην παρουσία του Ποταμιού ως κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς οι τρεις εναπομείναντες βουλευτές δεν επαρκούν, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να συγκροτήσουν αυτοτελή Κ.Ο.

Μάλιστα, ήδη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μετά την επιστολή Αμυρά επιβεβαίωσε τα άσχημα νέα για το Ποτάμι, λέγοντας ότι κοινοβουλευτική ομάδα η οποία προέκυψε από εκλογές αν μείνει κάτω από πέντε βουλευτές δεν μπορεί να ανασυσταθεί.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νεοσύστατης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ουσιαστικά προβλέψει τη διάλυση του Ποταμιού.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του κόμματος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Φοβάμαι ότι αρκετοί εδώ μέσα πρώτα σκέφτονται το όφελος των κομμάτων τους και μετά το όφελος των πολλών…

Το Ποτάμι δεν ήρθε για να προσθέσει προβλήματα και εγωισμούς στην πολιτική ζωή. Ήρθαμε για λύσεις. Και όταν οι λύσεις έρχονται από άλλους, εμείς θα τις ψηφίζουμε.

Δεν θα κολλήσουμε από την αρρώστια του παλιού συστήματος που λέει ναι σε όλα ή όχι σε όλα, ανάλογα με τα έδρανα που κάθεται».

Φαίνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά, η «προφητεία» Θεοδωράκη επαληθεύεται…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39