search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Θωμάς Ιακόμπι: «Δεν πρέπει να αφήνουμε σε αυτά τα τέρατα τον δρόμο» – Πώς περιγράφει την επίθεση

21.01.2019 16:18
Θωμάς Ιακόμπι: «Δεν πρέπει να αφήνουμε σε αυτά τα τέρατα τον δρόμο» - Πώς περιγράφει την επίθεση - Media

 

Τα όσα ανατριχιαστικά εκτυλίχθηκαν στην αρχή της Πανεπιστημίου, μια «ανάσα» από τη Βουλή, περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση» που έπεσε θύμα επίθεσης από ακροδεξιούς οπαδούς της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο «για τη Μακεδονία».

«Είδα κόσμο που ήταν κοντά αλλά δεν επενέβη. Γι’ αυτό άρχισα να φωνάζω βοήθεια, αλλά δεν βοήθησε κανείς», ανέφερε ο Θωμάς Ιακόμπι, στηλιτεύοντας τη στάση όσων βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης. «Είμαι λευκός, μιλάω ελληνικά, φαίνομαι Ευρωπαίος», σημείωσε δε, διερωτώμενος τι θα πάθαινε κάποιος σκουρόχρωμος που θα έπεφτε στα χέρια των ακροδεξιών.

Όπως ανέφερε, η επίθεση σταμάτησε όταν παρενέβησαν τα ΜΑΤ. «Θα προτιμούσα να είναι η κοινωνία» ο παράγοντας που θα σταματούσε την επίθεση, σχολίασε σχετικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε σε αυτά τα τέρατα τον δρόμο».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι στην πραγματικότητα στάθηκε πολύ τυχερός σε σχέση με άλλους όπως ο Δημήτρης Κουσουρής και ο φοιτητής Αλέξης Λαζάρου. Η απάντηση είναι πάντα: «σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ», είπε.

Εκτίμησε ότι η επίθεση δεν ήταν προσχεδιασμένη, αποδίδοντάς την στην απροσεξία του καθώς «νόμιζα ότι με είχαν ξεχάσει». «Περίμενα ότι δύο βήματα από το Σύνταγμα δεν θα δρούνε τόσο άνετε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη, ανέφερε ότι πλέον δεν έχει κάμερα ούτε φωτογραφικό φακό, ενώ και στον ίδιον άνοιξαν το σακίδιο που είχε μαζί του, παίρνοντας ένα τηλέφωνο, ακουστικά και χαρτιά.

Ο Θωμάς Ιακόμπι πρόκειται εντός της ημέρας να υποβάλει μήνυση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40