21/01/2019 06:38:56
2.10.2009

Σωσίβιο οι κάλπες

Γριούλα γερασμένη από την πολυκαιρία, ρυτιδιασμένη, στεγνή, χωρίς ίχνος φρεσκάδας έστω και τεχνικής, κακοσουλουπωμένη, προχειροντυμένη, αφήνει τις κουρασμένες πατημασιές στο διάβα της, ψάχνοντας απεγνωσμένα το ελιξίριο της χαμένης νιότης.

Μην πάει μακριά το μυαλό σας. Τα χαρακτηριστικά περιγράφουμε της μοναδικής Ελληνικής Τηλεοπτικής Πραγματικότητας που εν μέσω προεκλογικής περιόδου βρήκε τρόπο να βουλώσει τις μεγάλες τρύπες των προγραμματισμένων επαναλήψεών της.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τερματίσει την ατερμάτιστη πολιτικολογία κάθε υποψήφιου, που θέλει να προβάλει τη δική του κομματική ατάκα.

«Η ώρα της κάλπης», «Βουλευτικές εκλογές 2009», «Εκλογές ’09», «Στην κάλπη»  και άλλοι τέτοιοι τίτλοι προβάλλουν καθημερινά το τελευταίο 20ήμερο μέσα από εμβόλιμες τηλεοπτικές προεκλογικές παραγωγές (φθηνές, μη φανταστείτε) και δελτία ειδήσεων που επιμηκύνθηκαν για τις ανάγκες του… αγώνα. Και πάλι δεν τους φτάνουν!

Παραγωγές με σκηνικά που είτε φιλοτέχνησαν προχείρως κάποια συνεργεία (ας όψεται το αιφνίδιο της προκήρυξης εκλογών) είτε χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες προεκλογικές παραγωγές. Φυσικά εννοείται πως έγιναν και οι σχετικές διορθώσεις σε χρώματα και… χρονολογίες. Μη γίνουμε και ρόμπες!

Άλλωστε, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, η τηλεοπτική ανία των κάθε λογής προεκλογικών εκπομπών ήρθε και έκατσε κουτί στα μεγαλοστελέχη των καναλιών. Κατόρθωσαν να βουλώσουν τις τρύπες που θα κάλυπταν οι προγραμματισμένες επαναλήψεις κάποιων σίριαλ – άλλων εποχών – μέχρι την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων τους.

Ταυτόχρονα, φρεσκάρουν και  διατηρούν τις καλές δημόσιες σχέσεις με τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων, βγουν δεν βγουν κάποιοι.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Τηλεοπτική Πραγματικότητα συνεχίζει να βαδίζει, αμέριμνη, απροβλημάτιστη και κυρίως κουρασμένη στα βαθυστόχαστα μονοπάτια της ανίερης κουλτούρας της.

Μιας κουλτούρας που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος!

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.