search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:34
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Ανησυχώ για τη συνέχεια μετά τα επεισόδια της Κυριακής – Δυσάρεστη αλλά αναγκαία η χρήση χημικών

22.01.2019 15:19
Γεροβασίλη: Ανησυχώ για τη συνέχεια μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Δυσάρεστη αλλά αναγκαία η χρήση χημικών - Media

 

Ανήσυχη για τις εξελίξεις εν όψει της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή από ομάδες ακροδεξιών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για πρωτόγνωρη επίθεση με ακραία βία, από ανθρώπους που ήξεραν πώς να κινηθούν στον χώρο και πώς να διαχυθούν ανάμεσα στους απλούς διαδηλωτές, τους οποίους χρησιμοποίησαν ως προκάλυμμα.

«Σημειώθηκαν συντονισμένες επιθέσεις και από τις πέντε εισόδους της Βουλής. Έρχονταν μπροστά, υποχωρούσαν, μετά έρχονταν άλλοι», ανέφερε η υπουργός περιγράφοντας τον τρόπο δράσης των επιτιθέμενων. Σημείωσε δε ότι οι επιθέσεις είχαν ως ιδεολογικό υπόστρωμα το σύνθημα «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία», λογικό επακόλουθο του οποίου ήταν οι επιθέσεις στη Βουλή που αποτελεί έμβλημα της δημοκρατίας.

«Είχα τη διαίσθηση ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν θέμα την Κυριακή», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η συμπεριφορά των επιτιθέμενων προσιδιάζει στον ακροδεξιό πολιτικό χώρο.

Η υπουργός διερωτήθηκε πόσο πατριώτης μπορεί να είναι όποιος ασκεί βία με όπλο την ελληνική σημαία και βεβηλώνει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ για την ανοχή που, όπως υποστήριξε, επιδεικνύει στην ακροδεξιά συνθηματολογία και παρουσία στις κινητοποιήσεις.

Ερωτηθείσα για τα περί προβοκάτσιας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση μέσω των επεισοδίων, ανέφερε ότι «μεγαλύτερη ανοησία δεν έχω ακούσει τελευταία», ενώ σημείωσε ότι από τις επιθέσεις των 200 περίπου επιτιθέμενων τραυματίστηκαν 25 αστυνομικοί

Τέλος, ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει τη χρήση χημικών, ωστόσο, υποστήριξε ότι αποτελούν λύση όταν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν θύματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:33