15/10/2019 18:28:46

ΠΟΕΔΗΝ: Ο «Ευαγγελισμός» σε κάθε εφημερία γεμίζει με 120 ράντζα

ΠΟΕΔΗΝ: Ο «Ευαγγελισμός» σε κάθε εφημερία γεμίζει με 120 ράντζα - Media

 

«Απελπιστική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Ο Ευαγγελισμός αναπτύσσει περί τα 120 ράντζα μετά από κάθε εφημερία και ξεκινάει τη νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση τον νόμο). Έξι διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ», αναφέρει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι το Νοσοκομείο Νίκαιας κατά τη χθεσινή εφημερία «ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές για τους ασθενείς».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά και έγιναν 310 εισαγωγές. Αναφέρει ότι «στην Β' Παθολογική του νοσοκομείου εισήχθηκαν 73 ασθενείς οι 35 εξ αυτών νοσηλεύονται σε ράντζα. Στην Α' Καρδιολογική Κλινική εισήχθηκαν 36 ασθενείς οι 20 εξ' αυτών, σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά, βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στις «λίστες αναμονής» Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, (ΜΕΘ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα το πρωί 48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Μισοί εξ αυτών πάνω από 5 ημέρες. Χθες εξυπηρετήθηκαν μόνο 6 περιστατικά».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.