15/09/2019 20:23:45

«Πυροσβέστης» ο Κόντε στους «εμπρησμούς» Σαλβίνι: Ισχυρή η φιλία μας με τη Γαλλία

«Πυροσβέστης» ο Κόντε στους «εμπρησμούς» Σαλβίνι: Ισχυρή η φιλία μας με τη Γαλλία - Media
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε σήμερα στην αντιπαράθεση της χώρας του με την Γαλλία, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τις σχέσεις με τις αφρικανικές χώρες.
 
«Η φιλία με την Γαλλία είναι ισχυρή, παρά την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. «Αλλά είναι θεμιτό να προβληματίζεται, κανείς, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των παγκόσμιων πολιτικών που ασκούμε, τόσο σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και μεμονωμένων κρατών», τόνισε ο Κόντε.
 
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους γαλλικούς κυβερνητικούς θεσμούς, όπως και της Ευρώπης και άλλων χωρών, ο ένας στο πλευρό του άλλου, για να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.
 
Τέλος, υπογράμμισε ότι «τα όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο, με τις τραγωδίες και την δυσκολία εφαρμογής μας μόνιμης αντιμετώπισης της διαχείρισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, μας επιβάλλουν να διευρύνουμε την ακτίνα του προβληματισμού μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.