search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:29
MENU CLOSE

Στο σκαμνί ξανά ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό του ξέσπασμα

23.01.2019 09:04
Στο σκαμνί ξανά ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό του ξέσπασμα   - Media

 

Σήμερα, Τετάρτη, θα διεξαχθεί η δίκη του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ύστερα από αναβολή στις 14 Νοεμβρίου.

Ο μητροπολίτης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου με το ακραία ομοφοβικό του κείμενο, στο οποίο προτρέπει τους αναγνώστες να φτύσουν και να απομονώσουν τους ομοφυλόφιλους και τους υποστηρικτές τους.

Συγκεκριμένα είχε δημοσιεύσει κείμενο στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Η έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και τον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας ύστερα από αίτημα εννέα μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι οποίοι είχαν παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη σε πρώτο βαθμό.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:29