search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Επί 5 ώρες «παίδευαν» την υπεργέφυρα ΣΓ26 με 800 τόνους σιδηροτροχιές – Κρίσιμο τεστ πριν τη νέα εποχή

23.01.2019 14:19
Βαρεμένος: Επιστροφή στις κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα φέρνει η ΝΔ στις υποδομές - Media

 

 

Τις αναγκαίες δοκιμαστικές φορτίσεις στην σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26, στην Εκκάρα Δομοκού, πραγματοποίησε σήμερα η ΕΡΓΟΣΕ.

Δύο συρμοί με βαγόνια-πλατφόρμες που είχαν φορτωθεί με βαρύ φορτίο σιδηροτροχιών, συνολικού βάρους 800 τόνων οδηγήθηκαν στα τρία ανοίγματα της γέφυρας και πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις στατικής συμπεριφοράς της γέφυρας. Οι δοκιμές που διήρκεσαν πάνω από 5 ώρες ήταν απολύτως επιτυχημένες, και έτσι, η ωραιότερη σιδηροδρομική γέφυρα της χώρας θεωρείται έτοιμη να τεθεί σε κυκλοφορία. Αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, όταν το τμήμα «Αγγείες – Δομοκός» (το μόνο τμήμα που έλειπε μέχρι τώρα από το έργο κατασκευής της νέας γραμμής «Τιθορέα-Λειανοκλάδι-Δομοκός») θα δοθεί σε κυκλοφορία.

Όσον αφορά την γέφυρα της Εκκάρας, η ΕΡΓΟΣΕ υπογραμμίζει την σπουδαιότητα που έχει η ολοκλήρωση ενός τόσο σύνθετου και δύσκολου έργου και αισθάνεται υποχρεωμένη να συγχαρεί όλα τα στελέχη της που συμμετείχαν στην μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή του έργου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:50