search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Δ. Αβραμόπουλος: Επιτυχημένη η επιχείρηση SOPHIA – Τα κράτη-μέλη θα αποφασίσουν για τη συνέχειά της

23.01.2019 14:45
Αβραμόπουλος: Η σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της ΕΕ - Media

 

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης SOPHIA, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την άποψή του ότι πρέπει να συνεχιστεί καθώς έκρινε πετυχημένη την πορεία της, ωστόσο υπενθύμισε ότι τα κράτη – μέλη θα πάρουν την τελική απόφαση.

Η επιχείρηση SOPHIA ξεκίνησε το 2015 για την αντιμετώπιση των διακινητών μεταναστών στην Κεντρική Μεσόγειο, αλλά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι ζήτησε να αλλάξουν οι κανόνες της για να μην τερματιστεί, μετά και την αναστολή αποστολής φρεγάτας από τη Γερμανία που ήταν προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο.

«Η Επιχείρηση SOPHIA ήταν πολύ επιτυχημένη και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να συνεχιστεί. Όμως τα κράτη-μέλη είναι αυτά που θα πάρουν την τελική απόφαση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροπος που υπενθύμισε πως η επιχείρηση συνεχίζεται και πως η Επιτροπή είναι εδώ για να προτείνει λύσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος Ο Έλληνας Επίτροπος υπενθύμισε ότι η εντολή της επιχείρησης SOPHIA επιμηκύνθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ως το τέλος Μαρτίου του 2019 και ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι επαφές με τα κράτη-μέλη σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης. Προσέθεσε δε ότι, αν η Ιταλία που είναι η χώρα η οποία διοικεί την επιχείρηση SOPHIA, αποφασίσει τον τερματισμό της, μπορεί να το κάνει, αν θέλει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:50