search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:23
MENU CLOSE

ΑΝΕΛ: Ο Μητσοτάκης «ασέλγησε» πολιτικά στο σώμα της Μακεδονίας – Στηρίζουμε πρόταση μομφής

23.01.2019 15:56
Τοσουνίδης: Ζητώ από τον Καμμένο να θυμηθεί ότι η Ελλάδα τον χρειάζεται - Media

 

Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, επανεπιβεβαιώνοντας, πάντως, την πρόθεση του κόμματος να στηρίξει πρόταση μομφής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε ότι «κατέθεσε τα όπλα ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου “Μακεδονία”, διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε.
 
Ο κ. Μητσοτάκης “ασέλγησε” πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον δήθεν “Μακεδονομάχο”, τα αναποτελεσματικά μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα.
 
Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, Σε αντίθεση με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε, αρνούμενος να σταματήσει την παράδοση του όρου “Μακεδονία”».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01