search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:26
MENU CLOSE

Παύλος Γερουλάνος: Ανοίξαμε διαδικτυακή πλατφόρμα – Όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί για να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια

23.01.2019 16:20
Παύλος Γερουλάνος: Ανοίξαμε διαδικτυακή πλατφόρμα - Όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί για να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια - Media

 

Για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιούργησε με την ομάδα του μίλησε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm 90,1 στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.

«Πιστεύω ότι κάθε εργαλείο μέσα από το οποίο μπορεί να συμμετέχει ο πολίτης σε μια πολιτική διαδικασία, είναι χρήσιμο. Και ότι τα πράγματα πρέπει να ανοίξουν. Γι’ αυτό πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία. Ανοίξαμε μια πλατφόρμα που λέγεται “katevagiatinathina.gr”», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, προσθέτοντας ότι «είναι μια πλατφόρμα στην οποία όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί, έτσι ώστε να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια που θα κατεβάσουμε στην Αθήνα. Είναι ένα πρώτο βήμα για να μη διαλέγουμε πάντα τους υποψήφιους μέσα από τους κομματικούς σωλήνες».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου:

«Όπως ξέρετε, επαγγελματίας πολιτικός δεν είμαι. Είμαι επιχειρηματίας που είδα και από μέσα και από έξω, πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Και είδα ότι το ένα κοινό που έχουν όλα τα κόμματα αυτήν τη στιγμή είναι ότι όταν έρχεται η ώρα να παραδώσουν ένα μέρος της εξουσίας τους όλοι είναι αμυντικοί. Όλοι την κρατάνε στα χέρια τους.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι κάθε εργαλείο μέσα από το οποίο μπορεί να συμμετέχει ο πολίτης σε μια πολιτική διαδικασία, είναι χρήσιμο. Και ότι τα πράγματα πρέπει να ανοίξουν. Γι’ αυτό πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία. Ανοίξαμε μια πλατφόρμα που λέγεται «katevagiatinathina.gr».

Είναι μια πλατφόρμα στην οποία όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί, έτσι ώστε να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια που θα κατεβάσουμε στην Αθήνα. Είναι ένα πρώτο βήμα για να μη διαλέγουμε πάντα τους υποψήφιους μέσα από τους κομματικούς σωλήνες. Σήμερα εάν θέλω να συγκροτήσω ψηφοδέλτιο, αύριο το πρωί μπορώ να το συγκροτήσω από ανθρώπους που ξέρω μέσα από το κόμμα μου ή τα συγγενικά κόμματα.

Πριν βάλουμε τα στελέχη αυτά στα ψηφοδέλτια, θέλουμε να ξέρουμε εάν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι θέλουν να δώσουν δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη τους. Δεν θέλει παραπάνω. Θέλει δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη σου, για να έχεις φωνή, για να έχεις ένα μέρος της εξουσίας, για να συναποφασίζεις για το μέλλον σου. Εξαιρετικά σημαντικό να μπει ο κόσμος μέσα σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις παρατάξεις. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που το ανοίγουμε και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουν και οι άλλες παρατάξεις που κατεβαίνουν για τον δήμο, διότι αυτό είναι ένα πραγματικό εργαλείο δημοκρατίας στο οποίο προσκαλείς ανθρώπους και λες «εγώ θα σε ακούσω».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33